Κύπρος | Συνεκπαίδευση με τις ΗΠΑ – Συμμετοχή αεροσκαφών Osprey
Defence Redefined
Published on 17/09/2024 at 17:39

Το ΓΕΕΦ ανακοίνωσε πως από τις 17 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιείται συνεκπαίδευση, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, εντός του FIR Λευκωσίας και σε τμήμα της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο συνεργασίας, τη διαλειτουργικότητα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την εκτέλεση αποστολών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Εθνική Φρουρά, παρουσιάζονται αεροσκάφη κάθετης απογείωσης – προσγείωσης, Osprey, των ΗΠΑ. Να υπενθυμίσουμε πως αεροσκάφη Osprey των ΗΠΑ, εμφανίστηκαν στους αιθέρες της Κύπρου και στις αρχές Αυγούστου, στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικά αεροσκάφη Osprey στην Κύπρο στα πλαίσια ασκήσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This