Ρωσία | Παρουσίαση του νέου Τεθωρακισμένου Οχήματος Ανάκτησης BREM-80U
Defence Redefined
Published on 14/08/2024 at 18:03

Η Ρωσία παρουσίασε το BREM-80U, ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης που βασίζεται στο ερπυστριοφόρο πλαίσιο του κύριου άρματος μάχης T-80U, στην αμυντική έκθεση Army 2024, η οποία λαμβάνει χώρα στη Μόσχα από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου 2024.  

Αυτό το όχημα αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση στις δυνατότητες υποστήριξης στο πεδίο της μάχης, συνδυάζοντας δυνατότητες ανάκτησης με προηγμένα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, το BREM-80U είναι εξοπλισμένο με νέα θωράκιση και θωράκιση τύπου “κλωβού” (Cope Cage), μεταλλικό δίχτυ που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την προστασία από επιθέσεις αεροχημάτων, αντανακλώντας την αυξανόμενη βαρύτητα της χρήσης drone στην ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα ρωσικά άρματα μάχης, το T-80U διακρίνεται για τον κινητήρα αεριοστροβίλου του, ο οποίος παρέχει μεγάλη επιτάχυνση και κινητικότητα, ειδικά σε ψυχρά περιβάλλοντα.

Η πρόσθετη παθητική θωράκιση και η Εκρηκτική Ενεργητική Θωράκιση (Explosive Reactive Armor-ERA) του BREM-80U παρέχουν βελτιωμένη προστασία έναντι μιας ποικιλίας απειλών, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών όπλων και των πυρομαχικών υψηλής εκρηκτικότητας. Τα δομοστοιχεία ERA είναι στρατηγικά τοποθετημένα στο μπροστινό μέρος του σκάφους για προστασία από άμεσες μετωπικές επιθέσεις. 

Η θωράκιση τύπου “Cope Cage” του οχήματος ενισχύει περαιτέρω την επιβιωσημότητα του αποτρέποντας τα drones να προσκρούσουν απευθείας στον πυργίσκο, πιθανώς εξουδετερώνοντας τα εκρηκτικά τους προτού προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Βολές Αντιαρματικών Πυραύλων Refleks με Άρματα Τ-80 – Φωτογραφίες – VIDEO

Επιπλέον, το BREM-80U είναι εξοπλισμένο με ένα anti-drone σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) ενσωματωμένο στην κορυφή του κλωβού θωράκισης. Αυτό το σύστημα μπορεί να παρεμβάλει τις επικοινωνίες με drone, καθιστώντας το ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στην αυξανόμενη χρήση drones σε ρόλους αναγνώρισης και κρούσης.

Σχεδιασμένο για να παρέχει κρίσιμη υποστήριξη στα κύρια άρματα μάχης στο πεδίο της μάχης, το BREM-80U διασφαλίζει ότι τα άρματα μάχης, που έχουν υποστεί ζημιά ή είναι ακινητοποιημένα, δύνανται να επισκευαστούν ή να ανακτηθούν γρήγορα, ακόμη και υπό πυρά. 

Το σύστημα διαθέτει ακόμα ένα μεγάλο βραχίονα εκσκαφής στο μπροστινό μέρος του σκάφους για την εκκαθάριση εμποδίων ή το σκάψιμο αμυντικών θέσεων, καθώς και έναν ισχυρό βραχίονα ανύψωσης τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του άνω μέρους του σκάφους, ικανό να ανυψώνει και να μετακινεί βαριά εξαρτήματα, όπως πυργίσκους ή κινητήρες.

Η εισαγωγή του BREM-80U αντικατοπτρίζει τις συνεχείς προσπάθειες της Ρωσίας να εκσυγχρονίσει το στρατιωτικό τροχαίο υλικό της και να προσαρμοστεί στην εξελισσόμενη φύση του πολέμου. 

Διαβάστε επίσης: Τ-80U | 25 Χρόνια παρουσίας στην Εθνική Φρουρά και οι επιλογές αναβάθμισης του – Infographics & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This