Ολυμπιακοί Αγώνες | Εντοπισμός εμπρηστικών μηχανισμών
Defence Redefined
Published on 27/07/2024 at 09:18

Στην επιβεβαίωση αριθμού εμπρηστικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες από τις Αρχές στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε ολόκληρη τη Γαλλία, προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργριέτ. 

Σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, αλλά δεν προχώρησε σε απόδοση ευθυνών για τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ως εγκληματική πράξη, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο ακυρώθηκαν χθες, ημέρα της επίσημης έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία αλλά ακυρώνονται και σήμερα και αύριο μετά τη δολιοφθορά στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Έχει επηρεαστεί επίσης η σύνδεση του Παρισιού με τις Βρυξέλλες. Το σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, εκτός από τις γραμμές με κατεύθυνση τη νοτιοανατολική Γαλλία.

Εκτός από την ακύρωση των δρομολογίων, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας με προορισμό και προέλευση το Παρίσι εκτρέπονται πλέον από την κλασική γραμμή και ως εκ τούτου κυκλοφορούν με μειωμένη ταχύτητα, διευκρίνισε η Eurostar.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | Η Iris και η Kira της ΜΜΑΔ στο Παρίσι – Φωτογραφίες

Η λαμπερή τελετή έναρξης και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για πρώτη φορά στην ιστορία η τελετή έναρξης δεν πραγματοποιήθηκε μέσα σε στάδιο, καθώς η πρωτεύουσα της Γαλλίας επιθυμεί να αναδείξει τα παρισινά της αξιοθέατα. Μια ποτάμια παρέλαση έξι χιλιομέτρων έλαβε χώρα κατά μήκος του Σηκουάνα – περνώντας από την Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο – με σχεδόν 600.000 ανθρώπους να παρευρίσκονται.

Σχεδόν 100 σκάφη μετέφεραν περίπου 10.500 αθλητές κατά μήκος της κύριας υδάτινης αρτηρίας της πόλης.

Στο ποτάμι, μέλη της αντιτρομοκρατικής ομάδας της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί στις όχθες του ποταμού και βρίσκονταν επίσης σε βάρκες κατά μήκος του ποταμού. Ακόμα, υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες. Η BRI, που θεωρείται η μονάδα ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, αναπτύχθηκε μαζί με περιπολίες ελικοπτέρων και ειδικές μονάδες για την αποτροπή της πτήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το κέντρο του Παρισιού έγινε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Συνολικά 45.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων, μαζί με 18.000 στρατιωτικούς και περίπου 20.000 άτομα από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Ο μεγαλύτερος φόβος των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας είναι, φυσικά, μια τρομοκρατική επίθεση, είτε κατά των αθλητών είτε κατά των θεατών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει καταβληθεί τόσο μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο των μετακινήσεων στην πόλη. Το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας έχει ληφθεί για τους αρχηγούς κρατών που και για τους αθλητές από το Ισραήλ. 

Διαβάστε επίσης: Μαριλένα Μακρή | Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με τις ευχές του Α/ΓΕΕΦ                 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This