MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Μαριλένα Μακρή | Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με τις ευχές του Α/ΓΕΕΦ
Defence Redefined
Published on 16/05/2021 at 10:30

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, υποδέχθηκε πρόσφατα στο γραφείο του την ιστιοπλόο, Μαριλένα Μακρή, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιαπωνία.

Ο κ. Αρχηγός, συνεχάρη τη νεαρή ιστιοπλόο, η οποία προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια (πατέρας ανώτερος Αξιωματικός), και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία τόσο στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στην μετέπειτα αθλητική της σταδιοδρομία. Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 είχαν αναβληθεί ως γνωστό λόγω της πανδημίας του Covid19 και θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Μαριλένα Μακρή είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και μέχρι σήμερα είναι η νεαρότερη Κύπρια αθλήτρια η οποία κατάφερε να προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών. Επιπλέον αποτελεί την νεότερη αθλήτρια που κέρδισε πρόκριση στην ιστορία τον Ολυμπιακών Αγώνων στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, στο οποίο ο μέσος όρος ηλικίας των καταξιωμένων αθλητριών είναι τα 26. 

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά επιτεύγματά της, είναι η κατάκτηση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος 4 φορές εκ των οποίων οι 3 σε συνεχόμενες χρονιές (2018-19-20), η 2η θέση στις γυναίκες και 1η θέση στις U21 και U19 από ομοεθνείς αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2019 και η 1η θέση στις κατηγορίες U21 και U19 στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα το 2020. Στον διεθνή χώρο πέτυχε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U17 το 2018, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Radial U19 και στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Laser 4,7 το 2019. 

Η Ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED εύχεται κάθε επιτυχία στη Μαριλένα και σε ολόκληρη την Κυπριακή Αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ, balla.com.cy, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: 

Dazzle Ships | Το “εκθαμβωτικό” μοτίβο παραλλαγής σε πλοία του περασμένου αιώνα που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα – Φωτογραφίες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This