Μπορέλ και Δένδιας στο Τζιμπουτί – Επίσκεψη στη Φρεγάτα ΨΑΡΑ που συμμετέχει στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ
Defence Redefined
Published on 06/07/2024 at 12:12

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) επισκέφθηκαν το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», σε λιμένα στο Τζιμπουτί, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES).

Οι κ.κ. Δένδιας και Μπορέλ συνοδεύονταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ» σχετικώς με την αποστολή της. Ακολούθως, απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων πως αν διακοπεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, οι αναταράξεις στις αγορές, η αύξηση του πληθωρισμού, η απώλεια θέσεων εργασίας θα επηρεάσει βαθιά την ελληνική κοινωνία, θα επηρεάσει βαθιά την ευρωπαϊκή κοινωνία. Επίσης εξέφρασε στο πλήρωμα την ευγνωμοσύνη και την περηφάνια της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέδωσε στον Κυβερνήτη της Φ/Γ «ΨΑΡΑ» την ιστορική σημαία των Ψαρών, την οποία είχε δώσει ο Δήμαρχος του νησιού και αποτελεί τεκμήριο ηθικής και επιχειρησιακής ανάτασης. Η λευκή σημαία απεικονίζει σε ερυθρό χρώμα την άγκυρα για την ελπίδα, τον Σταυρό ως μαρτυρία Πίστεως και το δόρυ ως ένδειξη πυγμής. Στην άγκυρα διακρίνεται τυλιγμένο ένα φίδι ως σύμβολο της δύναμης του Ελληνικού Έθνους, του οποίου τη γλώσσα τσιμπούσε μια κουκουβάγια, συμβολισμός που δείχνει τη φρόνηση με την οποία έπρεπε να διεξαχθεί ο Αγώνας για την Ελευθερία.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τζιμπουτί Μάριο Αρμενάκη.

Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Η Φρεγάτα ΨΑΡΑ προστατεύει εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This