Ιράκ | Οκτώ τουρίστες νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/07/2022 at 09:25

Τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε πολλά τουριστικά θέρετρα στην περιοχή Ζάκχο της επαρχίας Ντούχοκ, του Ιρακινού Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οκτώ τουρίστες.  

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον οκτώ τουρίστες σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών. Πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά και ήταν μέρος μιας ομάδας 200 ατόμων που προέρχονταν από την πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη.

Ο Δήμαρχος της πόλης Ζάκχο, Μουχσίν Μπασίρ, σύμφωνα με το δίκτυο “Rudaw”, δήλωσε ότι οι δύο τουρκικές επιδρομές έπληξαν και την πόλη Παράχ. Ο τοπικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «περιφέρονταν στο χωριό, γεγονός που οδήγησε την Τουρκία να το βομβαρδίσει».

Βίντεο από τη Ζάκχο δείχνουν αεροπορική επιδρομή σε θέρετρο δίπλα στο ποτάμι, καθώς και αρκετούς τουρίστες, μεταξύ των οποίων παιδιά, να μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής.

Αυτή ήταν η πιο θανατηφόρα τουρκική επίθεση στο βόρειο Ιράκ από τότε που η Άγκυρα ξεκίνησε την Επιχείρηση Claw-Lock εναντίον πυρήνων του PKK στην περιοχή τον Απρίλιο. Η αεροπορική επίθεση ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις του PKK που στοίχισαν τη ζωή δύο Τούρκων στρατιωτών.

Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει ότι έχασε συνολικά 38 στρατιώτες από την έναρξη της επιχείρησης Claw-Lock στο βόρειο Ιράκ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ζάκχο, οδήγησαν σε αντιδράσεις κατά της Ιρακινής κυβέρνησης, καθώς και κατά της Κυβερνητικής Περιφέρειας του Κουρδιστάν και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Βαγδάτη, που κατηγορήθηκαν από ορισμένους Ιρακινούς στα κοινωνικά δίκτυα ότι διευκολύνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στο βόρειο Ιράκ.  

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | Η Κύπρος θα πληρώσει αν οι Κούρδοι επιτεθούν στην Τουρκία ή τα κατεχόμενα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This