ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rostec | Νέα πυρομαχικά για προστασία από όπλα υψηλής ακρίβειας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/09/2021 at 13:03

Η Rostec παρουσιάζει τα νέα πυρομαχικά για προστασία από όπλα υψηλής ακρίβειας όπως κατευθυνόμενα βλήματα και περιφερόμενα πυρομαχικά. 

Το νέο πυρομαχικό τύπου “αεροζόλ”, που αναπτύχθηκε από την TSNIITOCHMASH (μέλος του ομίλου της Rostec), υιοθετήθηκε από τον ρωσικό στρατό. Το προϊόν προορίζεται για προστασία εξοπλισμού από όπλα υψηλής ακρίβειας με λέιζερ, οπτικά και θερμικά συστήματα καθοδήγησης. 

Όταν προκύψει μια απειλή, το προστατευτικό πυρομαχικό 3VD35 εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση της επίθεσης του εχθρού και δημιουργεί μια κουρτίνα αερολυμάτων/παρεμβολών που “εξαπατά” τα εχθρικά συστήματα καθοδήγησης των πυρομαχικών υψηλής ακριβείας. 

Το διαμέτρημα των πυρομαχικών είναι 76 χιλ, με μήκος στα 290 χιλ και βάρος στα 1,8 κιλά. Το εύρος θερμοκρασίας για τη χρήση των πυρομαχικών είναι από -50 έως +55 βαθμών Κελσίου.

Το κύριο πλεονέκτημα των πυρομαχικών είναι η δυνατότητα προστασίας θωρακισμένων οχημάτων από πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στο πιο ευάλωτο άνω ημισφαίριο (top attack), το οποίο έχει λεπτότερη πανοπλία και, κατά κανόνα, δεν καλύπτεται με δυναμική ή άλλου είδους προστασία.

Το υπόψη σύστημα σύμφωνα με την εταιρεία δύναται να προστατεύσει την πλατφόρμα στην οποία είναι εγκατεστημένο τόσο από αερομεταφερόμενα βλήματα υψηλής ακρίβειας και περιφερόμενα πυρομαχικά, όσο και από αντιαρματικά βλήματα τρίτης γενιάς τύπου Javelin.

Διαβάστε επίσης: Τ-80U | 25 Χρόνια παρουσίας στην Εθνική Φρουρά και οι επιλογές αναβάθμισης του – Infographics & VIDEO

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Rostec, τα πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός συνόλου αμυντικών συστημάτων σε υπάρχοντα και μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν φέτος. Η χρήση των νέων πυρομαχικών σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ραδιο-ηλεκτρονικά όπλα θα αυξήσει την επιβιωσημότητα των τεθωρακισμένων οχημάτων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Διαβάστε επίσης: Army-2021 | “Guard” – Το νέο Σύστημα Εξουδετέρωσης Drone

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This