ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ολοκληρώθηκε η παράδοση των πυραύλων Spike LR για τα οχήματα Vilkas της Λιθουανίας
Defence Redefined
Published on 06/07/2021 at 14:11

Η τελευταία παρτίδα αντιαρματικών πυραύλων Spike LR για τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Vilkas (IFV),  των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, παραδόθηκε στη χώρα στα τέλη Ιουνίου. Το συμβόλαιο απόκτησης πυραύλων Spike LR ολοκληρώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) μέσω συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό OCCAR που έφερε το έργο εις πέρας.

Το Vilkas IFV είναι μια παραλλαγή του οχήματος Boxer που αναπτύχθηκε από τον γερμανική εταιρεία Artec στα πλαίσια των απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας. Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με ισραηλινής κατασκευής πύργο, ο οποίος φέρει το αμερικανικής κατασκευής πυροβόλο Mk.44S 30 χιλ, και τους ισραηλινούς αντιαρματικούς πυραύλους Spike LR, όπως και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό | Έντονο ενδιαφέρον από την Εθνική Φρουρά για αντιαρματικά όπλα τελευταίας γενιάς

Η Λιθουανία είναι μέλος του προγράμματος συντήρησης και εφοδιασμού της NSPA Boxer, πρόγραμμα το οποίο της εξασφαλίζει την κατάλληλη εφοδιαστική διάταξη για τα IFV Vilkas.  Η χώρα θα έχει επίσης, πρόσβαση σε συλλογικά αποθέματα ανταλλακτικών για τα IFV της, δυνατότητες συντήρησης και αναβάθμισης εξοπλισμού, τεχνική και μηχανική υποστήριξη κ.λπ. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους 385,6 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε το 2016 από την κατασκεύαστρια Artec και τον Οργανισμό Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμών (OCCAR), και η ολοκλήρωση της παράδοσης των 88 IFV Vilkas που αγοράστηκαν από τη Λιθουανία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2021. Η σειριακή παραγωγή των οχημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λιθουανίας, ξεκίνησαν μετά από ένα χρόνο εντατικών δοκιμών σε πεδία εκπαίδευσης και κέντρα δοκιμών της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών.

Τα IFV Vilkas έχουν σχεδιαστεί για τις ταξιαρχίες “Grand Duke Algirdas” και “Grand Duchess Birutė Ulan”.

Διαβάστε επίσης: Rafael και Mesko | Συμπαραγωγή του SPIKE SR για το Πολωνικό Πρόγραμμα Pustelnik – VIDEO

Η Artec GmbH είναι μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann GmbH, τη Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV) και την ολλανδική Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland B.V. 

Η Rheinmetall κατέχει συνολικά μερίδιο 64% στην κοινοπραξία. Το πρόγραμμα Boxer συντονίζεται από τον Οργανισμό Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμών (OCCAR), ένα ευρωπαϊκό διακυβερνητικό οργανισμό.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Η ομάδα υπό την ηγεσία της Hanwha Defense παρουσιάζει το ΤΟΜΑ AS21 Redback – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This