ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

56 Χρόνια από τις μάχες της Τηλλυρίας | Το μήνυμα του ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 09/08/2020 at 22:01

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964 που τελεστή σήμερα  Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο, στην παρουσία των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως το δράμα που βιώνει ο κυπριακός Ελληνισμός, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη επιθετική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας υπενθυμίζουν ότι η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός διέρχεται σημαντικές ιστορικές και πολιτικά κρίσιμες στιγμές.

Από την κοινότητα του Παχύαμμου, συνέχισε,  τιμώντας τα παλληκάρια της Εθνικής Φρουράς, τους εθελοντές, αλλά και όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία τούτου του πολύπαθου τόπου, έχουμε το χρέος να διακηρύξουμε πως θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας για τη λύτρωση και την επανένωση της Κύπρου μας.   

Ως Κυπριακός Ελληνισμός έχουμε το χρέος συνέχισε, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, των προκλήσεων και των κρίσιμων αυτών στιγμών.

Σήμερα σημείωσε, 56 χρόνια μετά τη θυσία των ηρώων της Τυλληρίας,  αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες μας, κατά την πρώτη οργανωμένη απόπειρα της Τουρκίας να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ, υποσχόμενοι να φανούμε αντάξιοι του μεγαλείου της ψυχής και της ανδρείας τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Πετρίδης,  η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες, που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επιδιώκουμε είπε,  μια λειτουργική λύση, που να διασφαλίζει την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους μας.

Παράλληλα συνέχισε, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση από αυτό το βήμα ότι καμία τουρκική αδιαλλαξία, καμία απειλή και κανένα κώλυμα δε θα μας αναγκάσει να παρεκκλίνουμε της πορείας προς την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. 

Μετά το πέρας του μνημόσυνου, δρομείς του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων μετέφεραν φλόγα από το ύψωμα Λωρόβουνος, όπου είχαν διεξαχθεί οι επικές νικηφόρες μάχες της 31ης μοίρας καταδρομών, έως και το προαύλιο του ναού. 

Μετά  την αφή της φλόγας έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου, ονομαστικό προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού | «Από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό» – VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This