ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

4 Μαΐου | Παγκόσμια ημέρα Πυροσβεστών – Οι καθημερινοί ήρωες
Defence Redefined
Published on 04/05/2020 at 13:24

Σπάνια παίρνουν τα εύσημα και αποκαλούνται ήρωες, ωστόσο σε περίπτωση θεομηνίας και καταστροφής, ο κάθε ένας από εμάς θέλει να δει σύντομα να φτάνει στο σπίτι του ένα Πυροσβεστικό όχημα.

Ο Πυροσβέστης δεν κάνει ποτέ πίσω. Πάντα πιστός στο καθήκον ρίχνεται σε ένα φλεγόμενο δάσος, ή σε μια πλημμυρισμένη οικία για να βγουν έξω όλοι ασφαλής και να σώσει ότι σώζεται, ακόμα και μικρά ζώα, γιατί για τον Πυροσβέστη κάθε ζωή έχει αξία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, έχει υποστεί απώλειες μελών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, έχασαν την ζωή τους οι, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Βασίλης Κρόκος, Σπύρος Τταντής, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Θεοφίλου και ο Αδάμος Αδάμου. 

Άλλοι δύο Δασοπυροσβέστες έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στις δασικές πυρκαγιές το 2016, ο Ανδρέας Σοφοκλέους και Μάριος Αριστοτέλους.

Η 4η Μαΐου ορίστηκε ως η Παγκόσμια ημέρα Πυροσβεστών με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φλωριανού, (που αποτελεί τον προστάτη Άγιό του Σώματος στην Δύση). Στην Κύπρο και Ελλάδα προστάτες των πυροσβεστών θεωρούνται οι Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω και η μνήμη τους εορτάζεται στις 17η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα μητέρας προς την Πυροσβεστική “Χάρη σε εσάς, ζει σήμερα το παιδί μου”

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This