ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

20 Αυτόνομα Οχήματα Μάχης URAN-9 για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις | Βίντεο
Defence Redefined
Published on 10/04/2021 at 17:45

Μια νέα παρτίδα 20 μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους (UCGV) Uran-9 θα μεταφερθεί σύντομα στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Αυτό αναφέρθηκε από τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Shoygu, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο όπου αναπτύσσονται και παράγονται ρομποτικά συστήματα για διάφορους σκοπούς.

Στο τμήμα παραγωγής και τεχνολογικής ολοκλήρωσης OJSC 766 (νυν Kalashnikov), μια άλλη παρτίδα αποτελούμενη από πέντε UCGV Uran-9 έχει παραχθεί και είναι έτοιμη για παράδοση στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Κάθε συγκρότημα μάχης Uran-9 αποτελείται από τον σταθμό ελέγχου επί οχήματος Kamaz και τέσσερα UCGV. 

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

H ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι τον Ιανουάριο, οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξοπλίστηκαν με πέντε συγκροτήματα μάχης Uran-9, συμπεριλαμβανομένων 20 UCGV και δύο ακόμη Uran-9 ξεχωριστά.

Το Uran-9 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση στο πεδίο μάχης, υποστήριξη πυρός και καταστροφή εχθρικών οχημάτων. 

Έχει βάρος 12 τόνους και είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 30 χιλ 2A72, συζυγές πολυβόλου 7,62 χιλ, κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους Ataka και εκτοξευόμενα θερμοβαρικά (φλογοβόλα) βλήματα Shmel-M. Πέραν τούτων μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους εδάφους αέρος μικρού βεληνεκούς (MANPADS) Igla ή Strela και διαθέτει σύγχρονο πακέτο ηλεκτρο-οπτικού εξοπλισμού. 

Uran 9-Infographic © Graphic News

Το υπόψη όχημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Συρία χωρίς όμως να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοση του, σύμφωνα με διάφορες αναφορές. Ωστόσο ο Ρωσικός Στρατός έχει θέσει σε υπηρεσία το Uran-9 τον Ιανουάριο του 2019 και σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Kalashnikov, Vladimir Dmitriev για την ολοκλήρωση του οχήματος έχουν ληφθεί υπόψη τα δεδομένα από την δοκιμή στη Συρία.

Διαβάστε επίσης: Το μη επανδρωμένο όχημα “Small Milos” στην υπηρεσία των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων | Infographics – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This