Υπουργείο Εθνικής Άμυνας | Ειρωνική απάντηση σε προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 17/07/2024 at 11:48

Με μία συνοπτική και ειρωνική ανακοίνωση, απάντησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σε μια άκρως προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, σε ανακοίνωση του, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νίκου Δένδια, στην Κύπρο, αναφέρει πως καταδικάζει τις “συκοφαντικές” δηλώσεις που έκανε ο κ. Δένδιας στην Κύπρο, ενώ αναφέρει πως ο “ηρωικός” τουρκικός στρατός έκανε επέμβαση στην Κύπρο με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από την συνθήκη εγγυήσεως. Αναφέρει επίσης πως ο Τουρκικός Στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν.

Σε απάντηση του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, αναφέρει: “Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία.”

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο – “Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This