Υποτροφίες για στελέχη της Εθνικής Φρουράς σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα – Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου
Defence Redefined
Published on 02/07/2024 at 12:14

Το Υπουργείο Άμυνας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ, κ. Ανδρέας Λουκά, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κοινή συμμετοχή σε επιτροπές τεχνοκρατικού επιπέδου και ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η μεταφορά γνώσεων και η αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης και από τις δύο πλευρές προς αμοιβαίο όφελος, παράλληλα με την προώθηση δράσεων.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Λουκά, οι προσπάθειές επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων που ειδικεύονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, μέσω της Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου και τον συντονισμό των δράσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

Στοχεύουμε, τόνισε, στην αποτελεσματική επικοινωνία της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, μέσω εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το Ειδικό Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφεται θέτει το πλαίσιο και τα κριτήρια για τη διεκδίκηση από μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς έξι πλήρων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με εξαίρεση τα διδακτορικά προγράμματα, ως εξής:

  • Δύο υποτροφιών που αφορούν σε εγγραφή και φοίτηση στο Νέο Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Security and Defence», το οποίο θα προσφέρεται από το ΑΠΚΥ σε συνεργασία με τη Σχολή Ικάρων.
  • Τεσσάρων υποτροφιών που αφορούν σε εγγραφή και φοίτηση σε οποιοδήποτε άλλο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών προσφέρει αυτόνομα το ΑΠΚΥ.

Με πληροφορίες από: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας Μεταξύ Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Σχολής Ικάρων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This