ΥΠΑΜ Αυστρίας | Προετοιμασία για διακοπή ηλεκτροδότησης και ενεργειακά αυτόνομα στρατόπεδα
Defence Redefined
Published on 29/12/2022 at 13:01

Το ερώτημα δεν είναι αν έρχεται μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει, δηλώνει η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή της προετοιμάζεται εντατικά για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης. 

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Welt, η κυρία Τάνερ εξηγεί τα μέτρα που λαμβάνει η αυστριακή κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Όπως αναφέρει, διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδυθούν συνολικά 180 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση 100 αυτοδύναμων στρατώνων, οι οποίοι θα διαθέτουν ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Δώδεκα στρατόπεδα θα έχουν ρόλο-κλειδί σε περίπτωση κρίσης, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής για τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής  του έχει εξασφαλίσει μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα του  Προγράμματος ΘΑλΕΙΑ, χρηματοδότηση ύψους 19 εκ ευρώ, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω άρθρο. 

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Περιβαλλοντική πολιτική – 19 εκατομμύρια από την ΕΕ για φωτοβολταϊκά και λαμπτήρες LED σε στρατόπεδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This