Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Έλληνας ανάμεσα στα θύματα
Defence Redefined
Published on 02/10/2024 at 16:30

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, χθες Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, την ημέρα όπου πραγματοποιήθηκαν οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, δύο δράστες, ο ένας οπλισμένος με αυτόματο τυφέκιο και ο άλλο με μαχαίρι, άνοιξαν πυρ και επιτέθηκαν κατά πολιτών σε συρμό του τραμ και στην συνέχεια σε δρόμο του Τελ Αβίβ. Οι αρχές ασφάλειας του Ισραήλ κινητοποιήθηκαν, ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός και ο άλλος έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, οι δύο δράστες είναι Παλαιστινιακής καταγωγής, από την Δυτική Όχθη, ηλικίας 19 και 25 ετών.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για επτά θύματα. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανακοίνωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και Έλληνας πολίτης κάτοικος Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρει: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.”

Φωτογραφία από: Reuters

Διαβάστε επίσης: Το Ιράν πλήττει με ρουκέτες το Ισραήλ – Οι πολίτες σε καταφύγια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This