Το Ιράν απειλεί με αντίποινα και το Ισραήλ δηλώνει πως θα ανταποδώσει
Defence Redefined
Published on 02/10/2024 at 10:30

Η κυβέρνηση του Ισραήλ απείλησε πως θα ανταποδώσει την εκτόξευση από το Ιράν χθες Τρίτη, εκατοντάδων πυραύλων εναντίον της επικράτειάς του, σε αντίποινα για τους θανάτους των ηγετών της λιβανικής Χεζμπολά και της παλαιστινιακής Χαμάς, με την Τεχεράνη να διαμηνύει από την πλευρά της ότι θα πλήξει «όλες τις υποδομές» του εβραϊκού κράτους εάν δεχτεί ισραηλινή επίθεση.

Το Ιράν διέπραξε μεγάλο λάθος απόψε» και «θα πληρώσει το τίμημα, είπε χθες βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Τηρούμε αυτό που ορίσαμε: αν κάποιος μας επιτεθεί, του επιτιθέμεθα», δήλωσε.

Ο αρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, διεμήνυσε πως αν το Ισραήλ κάνει πράξη την απειλή του για αντίποινα, οι δυνάμεις του θα πλήξουν, με «ακόμη μεγαλύτερη ένταση» όλες «τις υποδομές» του εβραϊκού κράτους.

Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους στη χθεσινή επιχείρηση, η οποία βαφτίστηκε «Τίμια υπόσχεση 2», σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Από την άλλη, κατά τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από το σύστημα αντιαμερικανικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εκτόξευσαν κάπου δέκα πυραύλους για να αναχαιτίσουν ιρανικούς πυραύλους. Συνέδραμαν επίσης, σύμφωνα με ανακοινώσεις των κυβερνήσεών τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας και της Βρετανίας. Κατά όσα ανακοινώθηκαν, σημειώθηκαν μόνο δυο ελαφριοί τραυματισμοί στο Ισραήλ. Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από συντρίμμια πυραύλου που κατέπεσαν στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Το Ιράν πλήττει με ρουκέτες το Ισραήλ – Οι πολίτες σε καταφύγια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This