Τουρκία | Συζητήσεις με Πολωνία για μεγαλύτερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία
Defence Redefined
Published on 25/08/2024 at 18:00

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, όπου είχαν συζητήσεις με εκπροσώπους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Στόχος της επίσκεψης ήταν να προχωρήσουν οι συζητήσεις για περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Marcin Kulasek, υπουργός της Πολωνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της πολωνικής αμυντικής βιομηχανίας. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν πιθανά κοινά έργα και επενδύσεις που αφορούν και τους τρεις κλάδους. 

Οι εκπρόσωποι της Πολωνίας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, την εταιρεία Baykar, για την οποία ο πολωνός υπουργός ανέφερε πως δεν θα μπορούσαν να μην την επισκεφθούν καθώς η Πολωνία διαθέτει μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar.

Ανέφερε επίσης πως η τουρκική βιομηχανία έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα συστήματα που παράγονται στην Πολωνία και σημαντικό μέρος των συζητήσεων αφορούσε τη μεταφορά τεχνολογίας και τη δημιουργία νέων παραγωγικών δυνατοτήτων στην Πολωνία. Πολωνός αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως του έκανε μεγάλη εντύπωση το επίπεδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και τόνισε ότι επίσης υπάρχει συμφέρον στην τουρκική πλευρά στη συνεργασία της με πολωνικές εταιρείες.

Τέλος, να αναφέρουμε πως στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο πλευρών ίσως υπάρξουν εξελίξεις στη διεθνή έκθεση αμυντικής βιομηχανίας, MSPO24, στην Πολωνία η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Με πληροφορίες από: Bankier

Φωτογραφίες από: Marcin Kulasek (X)

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Υπογραφή συμφωνίας ύψους 1,13 δις ευρώ για την παραγωγή 48 εκτοξευτών Patriot

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This