Τουρκία | Εγχώρια ανάπτυξη ωκεανογραφικών συστημάτων – Στόχος η μείωση της εξάρτησης
Defence Redefined
Published on 12/09/2024 at 10:45

Η τουρκική εταιρεία STM ανακοίνωσε την ανάπτυξη του συστήματος CTD Probe για την ενίσχυση των ωκεανογραφικών δυνατοτήτων των θαλάσσιων σκαφών της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο τύπου, η εταιρεία αναφέρει πως η STM και το Πανεπιστήμιο Bahçeşehir, με την θυγατρική του, την BAU Inovasyon ve Danışmanlık A.Ş. (BAUMIND), θα αναπτύξουν το εν λόγω σύστημα για συλλογή δεδομένων σχετικά με τη θαλάσσια έρευνα για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης αλλά και για στρατιωτικές πλατφόρμες. Όπως αναφέρει η εταιρεία, υπάρχει υποστήριξη από το πρόγραμμα LEAP του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ώστε να εξαλειφθεί η εξάρτηση από το εξωτερικό στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ αναφέρει πως οι εγχώριες τεχνολογίες θα εφαρμοστούν στη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ο “ανιχνευτής” CTD Probe, διαθέτει εγχώρια ανεπτυγμένους αισθητήρες για τη συλλογή ωκεανογραφικών δεδομένων. Οι CTD υπολογίζουν την αλατότητα, την πυκνότητα του νερού και την υποβρύχια ταχύτητα του ήχου μετρώντας την αγωγιμότητα, τη θερμοκρασία και την πίεση του θαλασσινού νερού. Τα άλλα συστήματα, μιας χρήσης, είναι αναλώσιμες συσκευές μέτρησης  της θερμοκρασίας και ταχύτητας ήχου ως προς το βάθος.

Τα δεδομένα που καταγράφονται, χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τη χαρτογράφηση του μοτίβου διάδοσης του ήχου κάτω από το νερό, επιτρέποντας τη μοντελοποίηση απόδοσης συστημάτων σόναρ.

Με πληροφορίες από: STM

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Καθέλκυση δεύτερης κορβέτας από την Τουρκία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This