Ταχύπλοο με αλλοδαπούς εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού – Πυρά για ακινητοποίηση και ένας θάνατος
Defence Redefined
Published on 25/08/2024 at 13:53

Τις πρωινές ώρες της 23ης Αυγούστου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

Το ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το περιπολικό στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του περιπολικού του Λιμενικού.

Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το περιπολικό του Λιμενικού και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του περιπολικό, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1 εδ. β του Ν. 5038/2023 και 306 του Π.Κ. και κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

Πηγή: ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Διάσωση 103 μεταναστών σε τέσσερις μέρες – Συλλήψεις διακινητών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This