Σχολή Εθνικής Άμυνας | 18 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας στους απόφοιτους της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς
Defence Redefined
Published on 11/09/2024 at 11:00

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 η τελετή αποφοίτησης της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ’ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Τα πτυχία απένειμε στους αποφοίτους σπουδαστές ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΑ, ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Χριστίνα – Στέλλα Ζίγκα, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, κομμάτων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Συνολικά, αποφοίτησαν 103 σπουδαστές εκ των οποίων 8 του Στρατού Ξηράς, 31 του Πολεμικού Ναυτικού, 31 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Κοινών Σωμάτων, 3 της Ελληνικής Αστυνομίας, 3 του Πυροσβεστικού Σώματος, 3 του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1 Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας και 18 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Υφυπουργός εξήρε το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί το ανώτερο επίπεδο παραγωγής αμυντικής πολιτικής και στρατηγικής σκέψης στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. Παράλληλα, τόνισε ότι προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποτελεί η περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, της οργάνωσης και της λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από τον πολλαπλασιασμό των συνεργειών με αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και πανεπιστημιακές σχολές.

Πηγή: ΥΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Διεθνές Σχολείο Σπουδών της Σχολής Εθνικής Άμυνας – Απόφοιτοι από 9 χώρες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This