Συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό – Σύσκεψη στο Προεδρικό
Defence Redefined
Published on 02/09/2023 at 17:21

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 συνολικά προσώπων σχετικά με τα ψεσινά έκτροπα στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.30 χθες βράδυ συγκεντρώθηκαν σταδιακά στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ στη Λεμεσό γύρω στα 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα 12 πρόσωπα. Αριθμός προσώπων είχε προβεί σε κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στον παραλιακό, ενώ τέθηκαν φωτιές σε καλάθους απορριμμάτων. Περαιτέρω συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Όλοι οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα τους πρόσωπα, τα οποία τους κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σύσκεψη στο Προεδρικό

Δυο σχεδόν ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, που συγκλήθηκε μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό. Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναγνωρίστηκε η αποτυχία του χθεσινού επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς Αστυνομίας και προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια οι αρμόδιες αρχές θα προβούν τάχιστα σε αναθεώρηση και κατάρτιση νέων επιχειρησιακών διαδικασιών.

Στη σύσκεψη παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπτιώτης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης και η ηγεσία της Αστυνομίας. Μετά το πέρας της σύσκεψης δεν έγιναν δηλώσεις.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, τονίστηκε η ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, λόγω και των επικείμενων διαδηλώσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πλέον είναι σοβαρό φαινόμενο η παρείσφρηση ακραίων στοιχείων σε διαδηλώσεις, τα οποία επί σκοπού δημιουργούν επεισόδια. Αναφορικά με τις περιουσίες που καταστράφηκαν κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια επισημάνθηκε ότι αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί σε κατοπινό στάδιο.

Μιλώντας κατά την έναρξη της σύσκεψης, στην παρουσία των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα έντονος λέγοντας ότι αισθάνεται ντροπή για τα  χθεσινά επεισόδια και υποδεικνύοντας ότι ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν και όσοι ήταν υπεύθυνοι.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το Μεταναστευτικό, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι το Μεταναστευτικό το πρόβλημα και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι εμπλέκονται σε αυτά τα πράγματα».

Με πληροφορίες από: Αστυνομία Κύπρου, ΚΥΠΕ

Φωτογραφία τίτλου: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ο Υβριδικός Πόλεμος, η λαθρομετανάστευση και ο ρόλος της Αστυνομίας – Δρ. Λάμπρος Καούλλας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων της Κύπρου στον τελικό της Ολλανδίας – Επιτυχίες στο Περιφερειακό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων της Κύπρου στον τελικό της Ολλανδίας – Επιτυχίες στο Περιφερειακό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων της Κύπρου, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Περιφερειακού Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας που διεξάγεται στην Ολλανδία…

USMC | Το NMESIS έτοιμο για ανάπτυξη

USMC | Το NMESIS έτοιμο για ανάπτυξη

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να αναπτύξει την πρώτη μη επανδρωμένη αντιπλοϊκή συστοιχία πυραύλων…

Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Πολωνία | «Οδηγός επιβίωσης» στους πολίτες σε περίπτωση κρίσεων
Λιμενικό Σώμα | Διάσωση 50 αλλοδαπών νότια της Κρήτης και σύλληψη διακινητή
Πολεμικό Ναυτικό | Διάσωση ναυτικού με ελικόπτερο S70B Aegean Hawk – VIDEO
undefined
undefined
Έκθεση SIPRI | 11η εξαγωγέας όπλων παγκοσμίως η Τουρκία – 19η εισαγωγέας η Ελλάδα
Μόσχα | Η μεγαλύτερη επίθεση με drones από την Ουκρανία κατά της πρωτεύουσας της Ρωσίας
Η τουρκική Otokar ανοίγει θυγατρική στην Ρουμανία – Συμφωνία για οχήματα Cobra II
Η Εθνική Ομάδα Ενόπλων της Κύπρου στον τελικό της Ολλανδίας – Επιτυχίες στο Περιφερειακό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας
Ελλάδα | Προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών σε Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία και Σώμα Πληροφορικής
USMC | Το NMESIS έτοιμο για ανάπτυξη
undefined
Share This