Ρωσία | Ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ – Κατάληψη εδάφους και απώλειες
Defence Redefined
Published on 08/08/2024 at 15:30

Ουκρανική επίθεση με χερσαίες δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια της ρωσικής πόλης Κουρσκ. Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, στην επίθεση που άρχισε την Τρίτη, 6 Αυγούστου 2024, συμμετείχαν περίπου 1000 Ουκρανοί στρατιώτες μαζί με τεθωρακισμένα και οχήματα. Οι Ουκρανικές αρχές ακόμη να προβούν σε επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα. 

Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, πλήγματα από την αεροπορία και το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ανακόψει την πορεία των επιτιθέμενων. 

Η περιφέρεια του Κουρσκ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχουν εκκενωθεί Ουκρανικές περιοχές κοντά στη μεθόριο. 

Σε ενημέρωση που έλαβε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρεται πως οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει εκτός μάχης περίπου 300 μέλη των Ουκρανικών δυνάμεων και έχουν καταστρέψει αριθμό αρμάτων και οχημάτων.

Το Institute for the Study of War, αναφέρει πως έχει επιβεβαιωθεί προέλαση Ουκρανικών δυνάμεων σε βάθος 10 χιλιομέτρων στην περιφέρεια Κουρσκ ενώ έχουν συλλάβει πέραν των 400 ρώσων αιχμαλώτων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν για την επίθεση και θα μάθουν μέσω επικοινωνίας με το Κίεβο για τους στόχους της επιχείρησης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, Institute for the Study of War

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | FPV drone έπληξε ρωσικό ελικόπτερο Mi-28 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This