Πόρος | Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι για κατασκοπεία – Βιντεοσκοπούσαν με drone τη ναυτική βάση
Defence Redefined
Published on 19/09/2023 at 10:32

Οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία, σήκωσαν drones πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Στις περίπου 11:00 το πρωί του Σαββάτου, ο διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης επικοινώνησε με το Α.Τ. Πόρου, αναφέροντας ότι στις 07:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, διαπιστώθηκε πτήση drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης για περίπου 10 λεπτά. Το μη επανδρωμένο αερόχημα ανήκε σύμφωνα με την καταγγελία σε δύο αλλοδαπούς, Τούρκους υπηκόους.

Άμεσα αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι όμως είχαν ήδη φύγει ακτοπλοϊκώς από Πόρο προς Γαλατά από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η χρήση του drone από τους Τούρκους έγινε από θαλάσσια εξέδρα απέναντι από ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Υπεύθυνη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου κατέθεσε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έπειτα από κράτηση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε τουρκικό ονοματεπώνυμο, με αριθμό τηλεφώνου χωρίς άλλα στοιχεία ταυτότητας.

Οι δύο Τούρκοι αποχώρησαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της επόμενης μέρας με δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πλήρη εξοπλισμό ταξιδιού και ξένες πινακίδες.

Η Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τον σχηματισμό δικογραφίας για κατασκοπεία και υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροχήματος πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι δύο Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Μονεμβασιάς, και συνελήφθησαν. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ βρέθηκε στην Μονεμβασιά όπου προβαίνει σε έρευνες και εξετάζει τους υπόπτους.

Έχουν κατασχεθεί Drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια. Αναμένεται να διερευνηθεί το υλικό της καταγραφής προκειμένου να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Κούβα | Εντοπίστηκε ρωσικό δίκτυο παράνομης στρατολόγησης Κουβανών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This