ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσπάθεια στρατολόγησης ξένων YouTubers για άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δρ. Λάμπρος Καούλλας

Published on 21/07/2021 at 15:26

Στις αρχές της εβδομάδας, ο γνωστός Αυστριακός YouTuber «Kraut» ανήρτησε ένα μήνυμα στο κανάλι του, όπου ενημέρωνε πως τον είχε προσεγγίσει μια τουρκική εταιρεία ψηφιακής επικοινωνίας με σκοπό να τον «στρατολογήσει».

Συγκεκριμένα, ο Kraut ανέφερε πως οι Τούρκοι «ρώτησαν για την τιμή του», ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα βίντεο γι’ αυτούς. Αυτοί θα έκαναν την έρευνα και θα έγραφαν το κείμενο και ο Kraut θα το παρήγαγε, θα το κινηματογραφούσε και θα το ανέβαζε στο κανάλι του.

Καθώς ο ίδιος αρνήθηκε για συνειδησιακούς λόγους, ενημέρωσε το κοινό του σε YouTube, Reddit και Twitter και απ’ εκεί το θέμα συζητήθηκε έντονα στα ΜΚΔ, ιδιαίτερα στο «/r/Armenia» subreddit. Όπως αποκαλύφθηκε, τουλάχιστον ακόμα ένας YouTuber δέχθηκε πανομοιότυπη προσφορά.

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κάποια αρμενικά Μέσα προκάλεσαν την αναδίπλωση (;) της τουρκικής εταιρείας, η οποία ανέφερε πως έπεσε θύμα χάκερ που εισήλθαν στα συστήματά της και έστελναν e-mail.

Στο σημερινό σημείωμα θα παραθέσουμε λεπτομέρειες από τα περιστατικά, καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν σπάνιες ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να λειτουργεί η τουρκική προπαγάνδα στο διαδίκτυο, στρατολογώντας, επηρεάζοντας ή αλιεύοντας ίνφλουενσερς με σκοπό να τους μετατρέψουν σε πολιτικούς «πράκτορες επιρροής».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην εδώ

Διαβάστε επίσης: Podcast | Πληροφοριακός πόλεμος, fake news και ο ρόλος των social media στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This