Πολύνεκρες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή – Πλήγματα στη Γάζα – Τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 09/10/2024 at 14:50

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε πλήγματα του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρησή τους στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει ότι η επιχείρηση αυτή, που βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα της, έχει στόχο να εμποδίσει μαχητές της Χαμάς να εξαπολύσουν και άλλα πλήγματα από τη Τζαμπάλια και να τους αποτρέψει να ανασυνταχθούν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) έχουν εκδώσει επανειλημμένα εντολές εκκένωσης για τη Τζαμπάλια και κοντινές περιοχές, αλλά Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ο ΟΗΕ τονίζουν δεν υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας επεσήμανε ότι έχει λάβει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες Παλαιστίνιοι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια και σε άλλες περιοχές της βόρειας Γάζας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να φτάσει εκεί λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Σε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Σουτζάια, προάστιο της πόλης της Γάζας, σκοτώθηκαν εννέα μέλη μιας οικογένειας, ανακοίνωσαν γιατροί.

“ Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην περιοχή”, τόνισε σήμερα ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στο Χ.

Επίθεση με μαχαίρι στη Χαντέρα

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι από έναν επιτιθέμενο ο οποίος μαχαίρωσε περαστικούς στη Χαντέρα, μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ, προτού εξουδετερωθεί, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό συμβάν σε τέσσερα διαφορετικά μέρη κατά το οποίο έξι άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η επίθεση είχε σχέση με τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Ο επιτιθέμενος, ο οποίος διέφυγε με μοτοσικλέτα, εξουδετερώθηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

Οι έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Χαντέρα, εκ των οποίων ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Πολύνεκρα ισραηλινά πλήγματα σε Λίβανο και Γάζα – Τρομοκρατική επίθεση στο νότιο Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This