Πολύνεκρα ισραηλινά πλήγματα σε Λίβανο και Γάζα – Τρομοκρατική επίθεση στο νότιο Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 06/10/2024 at 16:10

Διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ έπληξαν τα νότια προάστια της Βηρυτού στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα.

Ήταν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά στόχων στη Βηρυτό, από τον προηγούμενο μήνα, οπότε, η πολεμική ένταση κατά της Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, κλιμακώθηκε δραματικά.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι εκρήξεις συντάραξαν όλη τη Βηρυτό, ενώ στήλες φωτιάς με ερυθρό και λευκό χρώμα ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό μέχρι σήμερα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κι αναλυτές στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Πλήγματα στη Γάζα

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα τέμενος και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εσωτερικά εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες το βράδυ στη βόρεια Γάζα όταν ο στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία επίθεση που φέρεται ν’ αποδίδεται σε χρήση όπλου στην πόλη Μπερσεμπά στο νότιο Ισραήλ, ενώ η υπηρεσία των πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε το θάνατο του ενόπλου.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα δέχθηκε τη φροντίδα των νοσηλευτών στο σημείο της επίθεσης, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Η κατάσταση ενός από τους τραυματίες χαρακτηρίζεται ως μέτρια προς σοβαρή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Το Ισραήλ πλήττει στόχους στη Συρία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This