Πολωνικός Στρατός | Απόκτηση εκατοντάδων pickups Ford Ranger
Defence Redefined
Published on 15/11/2023 at 13:10

Η πολωνική εταιρεία Glomex MS υπέγραψε σύμβαση αυτή την εβδομάδα για την προμήθεια 324 μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των προαιρέσεων, ημιφορτηγών οχημάτων (pickups) τύπου Ford Ranger για τις ανάγκες του Πολωνικού Στρατού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν προμηθευτεί και στο παρελθόν αυτό το μοντέλο. Οι νέες παρτίδες θα διαφέρουν από τα προηγούμενα αυτοκίνητα στη βαφή (πράσινο χακί χρώμα). Επίσης, μεταξύ των απαιτήσεων που ζήτησε τη στρατιωτική ηγεσία, είναι και ο εξοπλισμός των οχημάτων με σύστημα νυχτερινής όρασης που βασίζεται στην υπέρυθρη ακτινοβολία.

Τα υπο παραγγελία οχήματα είναι πιθανό να τροφοδοτούνται από κινητήρες EcoBlue Bi-Turbo 2 λίτρων, που παράγουν 125 kW.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, 322 συνολικά οχήματα θα πρέπει να παραδοθούν το 2024 και το 2025 (συνυπολογισμένων των προαιρέσεων). Το κόστος ολόκληρης της παραγγελίας είναι 955 εκατ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω όχημα επιλέχθηκε το 2020 στη θέση του Nissan Navara, του οποίου η παραγωγή σταμάτησε λόγω της πανδημίας, με παραγγελθείσες ποσότητες 435 μονάδων σε σχέση με το εγγυημένο συμβόλαιο και 163 μονάδες ως προαίρεση.

Τα οχήματα Ford Ranger Double Cab XL βρίσκονται επίσης σε υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ξεκίνησε η παράδοση σε Μονάδες των Ford Ranger Double Cab XL

Με πληροφορίες από: TopWar

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This