ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πολλαπλός εκτοξευτής πυροσβεστικών “πυραύλων” για καταπολέμηση πυρκαγιών σε ουρανοξύστες
Defence Redefined
Published on 17/10/2020 at 16:50

Η Κίνα χρησιμοποιεί εκτοξευτές “πυραύλων” πυρόσβεσης για την καταπολέμηση πυρκαγιών σε ουρανοξύστες!

Το σύστημα, που μοιάζει αρκετά με ένα είδος πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων (ΠΕΠ) μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους μέχρι τα 300 μέτρα σε ύψος κάτι που αντιστοιχεί περίπου σε 80 ορόφους. Οι ρουκέτες οι οποίες μπορούν να διατρήσουν γυαλί πάχους μέχρι 19mm εξαπολύουν πυροσβεστική σκόνη για την κατάσβεση της φωτιάς. Κάθε πύραυλος μπορεί να σβήσει γρήγορα πυρκαγιά σε δωμάτιο μεγέθους 60 κυβικών μέτρων. 

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | Δείτε το νέο πυροσβεστικό όχημα με δυνατότητα ρίψης νερού από ύψος 60 μέτρων – VIDEO

Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερύθρων και λέιζερ για τον εντοπισμό της φωτιάς και έπειτα ο βαλλιστικός υπολογιστής υπολογίζει την γωνία εκτόξευσης των “πυραύλων”. Κάθε πύραυλος απελευθερώνει πυροσβεστική σκόνη βάρους 3.6 Kg. 

Κάθε όχημα μπορεί να μεταφέρει 24 πυροσβεστικούς πυραύλους και μπορεί να τους εκτοξεύσει σε 72 δευτερόλεπτα με την δυνατότητα ταχείας επαναφόρτωσης. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία China Aerospace Science & Industry Corp, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή πυραύλων της Κίνας. 

Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο σύστημα νυχτερινής όρασης (night vision) και έχει την δυνατότητα βιντεοσκόπησης των επιχειρήσεων. 

Ο Qiu Xuyang, ο επικεφαλής σχεδιαστής του συστήματος, δήλωσε ότι το σύστημα έχει υψηλό επίπεδο ακρίβειας και ασφάλειας.

“Σε περίπτωση που ο πύραυλος παρεκκλίνει κατά λάθος από την προκαθορισμένη πορεία, το σύστημα ελέγχου θα τον καθοδηγήσει για να πέσει στο έδαφος“, είπε.

“Είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες οπουδήποτε να χειριστούν μια φωτιά σε ύψος 60 μέτρων πάνω από το έδαφος γιατί υπάρχουν λίγα είδη εξοπλισμού ικανά να μεταφέρουν πυροσβεστικά μέσα, κυρίως νερό, σε αυτό το ύψος” είπε ο Qiu.

Δείτε το σύστημα σε δράση στο βίντεο πιο κάτω: 

Με πληροφορίες από ChinaDaily.com, iovasia.com

Διαβάστε επίσης: Τα νέα οχήματα τύπου Panther της Πυροσβεστικής σε δράση – VIDEO 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This