ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ 2024 | Στην Κύπρο η πολυεθνική άσκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας
Defence Redefined
Published on 28/06/2024 at 14:36

Ολοκληρώθηκε το επιχειρησιακό σκέλος της πολυεθνικής άσκησης «ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ – 2024», η οποία πραγματοποιείται στην Κύπρο από τις 18 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2024.  

Η άσκηση, η οποία διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EOA – EDA) σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας έχει ως σκοπό την Ανάπτυξη Δυνατοτήτων στη Στρατιωτική Έρευνα (Military Search Capability Building – MSCB) και διεξήχθη με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς και στρατευμάτων από το Βέλγιο, την Ιρλανδία και τη Σουηδία. 

Δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν πρακτικές και να αναπτύξουν διαλειτουργικές διαδικασίες, βελτιώνοντας κρίσιμες δεξιότητες στρατιωτικής έρευνας και αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, μεταξύ άλλων σε περιστατικά έρευνας δρομολογίων, περιοχής, κτιρίων και θαλάσσιου χώρου. 

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΜ, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις διατρανώνουν την ακλόνητη αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών χωρών να παραμείνουν ενωμένες στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας. Η εμπειρογνωμοσύνη που αναδείχθηκε κατά την εξέταση των διαφόρων σεναρίων στην άσκηση ενισχύει τη συλλογική ικανότητα αντιμετώπισης πολύπλοκων απειλών.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: BISON COUNTER 2023 | Μεγάλη ευρωπαϊκή άσκηση για αντιμετώπιση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών με την υποστήριξη του EDA

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This