ΠΓΥ ΠΕΡΣΕΑΣ | Εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το νέο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης και Ειδικών Επιχειρήσεων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 11/06/2024 at 15:19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης – Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΕΡΣΕΑΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στην τελετή παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και πλήθος εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Το πλοίο αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου ε.τ. Δρ. Παναγιώτη Λασκαρίδη ΠΝ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ονοματοδοσία έγινε από την ανάδοχο Δόκιμη Υπαξιωματικό της ΣΜΥΝ 3ης Τεχνικών Πυρομαχικών Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως έχει τη στέρεη ελπίδα ότι μετά από ελάχιστα χρόνια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας, έχοντας αντιμετωπίσει τις μεγάλες επιλογές των καιρών, έχοντας προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα των υποβρυχίων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δυναμικού, σε συνδυασμό με την απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.

Αναφερόμενος στη δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: “Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα δεν είναι μόνο η ένταξη ενός πλοίου στο Στόλο ή η μεγάλη προσφορά – και δεν είναι η μόνη – του Ναυάρχου Λασκαρίδη. Είναι η ανάμνηση ενός εθνικού παραδείγματος, το οποίο, θα μου επιτρέψετε να πω, πιστεύω ότι έφτασε την Πατρίδα μας έως εδώ. Και αυτό το εθνικό παράδειγμα είναι το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, των ανθρώπων αυτών που το περίσσευμα, και πολλές φορές και το υστέρημα του κόπου της ζωής τους, το επένδυσαν και το δαπάνησαν στο μέλλον του τόπου, στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους.

Θα ήθελα, λοιπόν, να διατυπώσω ευθεία την πρόσκληση και την παράκληση προς τον ελληνικό Εφοπλισμό, ο οποίος διάγει, δόξα τω Θεώ, λαμπρές ημέρες: Να συμμεριστεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ναυάρχου Λασκαρίδη, διότι η Πατρίς το έχει πάντοτε ανάγκη.”

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό | Νέα δωρεά από το Ίδρυμα Λασκαρίδη – Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΕΡΣΕΑΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This