Πέραν των 120 χιλιάδων ανθρώπων εκκένωσαν περιοχές του Κουρσκ μετά από εντολές των Ρωσικών αρχών
Defence Redefined
Published on 20/08/2024 at 18:12

Περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρσκ από την οποία οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκενώσεις από τότε που η Ουκρανία πραγματοποίησε μια μεγάλη εισβολή πριν δύο εβδομάδες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Διαφορετικές πληροφορίες από Ουκρανία και Ρωσία για το μέτωπο

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν σε βάθος 28-35 χιλιομέτρων στη περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ενώ η Μόσχα μετακινεί κάποια στρατεύματα της από άλλες κατευθύνσεις για να ενισχύσει τις θέσεις της εκεί. 

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι η Ρωσία επίσης στέλνει επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή Ποκρόφσκ της Ουκρανίας, στην οποία διεξάγονται οι πιό εντατικές μάχες το τελευταίο διάστημα στα δυόμιση χρόνια της εισβολής της Ρωσίας.

Ο ρωσικός στρατός υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του απέκρουσαν τις επιθέσεις που επιχείρησαν οι Ουκρανοί σε τέσσερις κοινότητες στην περιφέρεια του Κουρσκ και, παράλληλα, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους έναν στρατηγικής σημασίας επιμελητειακό κόμβο, όπως τον χαρακτήρισε, την πόλη Νιου Γιορκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η κατάληψη της Νιου Γιορκ, εφόσον επιβεβαιωθεί από την Ουκρανία, θα σηματοδοτήσει άλλη μια επιτυχία της Μόσχας στην προσπάθειά της να καταλάβει ολόκληρη της επαρχία του Ντονέτσκ, μολονότι παράλληλα μάχεται να αποκρούσει την εισβολή των Ουκρανών στο Κουρσκ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφία από: TASS

Διαβάστε επίσης: Κουρσκ | Οι Ουκρανικές δυνάμεις πλήττουν τις ρωσικές γέφυρες – Αρνητικό κλίμα για διαπραγματεύσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This