Ο Φρέντι Μπελέρης στην Ελλάδα – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Defence Redefined
Published on 15/07/2024 at 17:30

Ο Φρέντι Μπελέρης έφτασε στην Ελλάδα κατόπιν άδειας που έλαβε από τις αλβανικές φυλακές για την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτής. 

Ο Φρέντι Μπελέρης έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Στις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε πως είναι χαρούμενος και συγκινημένος που αγκαλιάζει ξανά τους δικούς του ανθρώπους και είναι περήφανος που πάει να αναλάβει τα καθήκοντα του ως ευρωβουλευτής, να παλέψει και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της πατρίδας μας και των Ελλήνων όπου κι αν κατοικούν. 

Ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του και ανέφερε πως απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα του και όλους όσους τον στήριξαν καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του, όπως δήλωσε, σε αυτήν την άδικη σκευωρία. Η περιπέτεια, ανέφερε, φτάνει προς το τέλος και ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες πολιτών συνεχίζεται.

Μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε «είμαι αθώος, το λένε πια και οι Αλβανοί» και ότι του δίνει «δύναμη και κουράγιο η στήριξη της οικογένειας μου, των φίλων και μπορεί να έλεγα και η πλειοψηφία των Ελλήνων». Επίσης, έστειλε μήνυμα στους Χειμαρριώτες ότι «δεν είναι μόνοι, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει, τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν». Τέλος, τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέπει η ΕΕ να μη γίνεται σεβαστή η βούληση και η θέληση των λαών όπου κι αν βρίσκονται γενικώς στην Ευρώπη».

Ακολούθως, ο Φρέντι Μπελέρης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρούμενος που υποδέχτηκε τον κ. Μπελέρη και τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Έλληνα ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία. Δήλωσε χαρούμενος που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της ενώ τόνισε πως ευελπιστεί ότι πολύ σύντομα θα είναι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά, όπως δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπελέρης, ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την στήριξη του και ανέφερε πως θα τιμήσει την εμπιστοσύνη του να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο. “Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας”, δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ακολούθως “Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε”.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης: Φρέντι Μπελέρης | Καθαίρεση από δήμαρχος Χειμάρρας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This