Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας στην Κύπρο εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Defence Redefined
Published on 03/10/2024 at 10:59

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ), John Healey, επισκέφθηκε την Κύπρο μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στο Λίβανο και και τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ, επισκέφθηκε στις 2 Οκτωβρίου την Κύπρο, όπου και συναντήθηκε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του ΗΒ στις Βρετανικές Βάσεις και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα για εκκένωση Βρετανών υπηκόων από τον Λίβανο.

Συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα. Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν την ανάγκη για επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και την ετοιμότητα των δύο χωρών για υποβοήθηση των επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων από τον Λίβανο. Ο κ.Πάλμας διαβεβαίωσε τον Βρετανό ομόλογο του ότι οι υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα για εφαρμογή του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε υπηκόους ξένων χωρών όποτε απαιτηθεί.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Έλληνας ανάμεσα στα θύματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This