Ουκρανία | Καταστροφή αμερικανικού άρματος M1 Abrams από πυροβόλο 152χιλ και πυρομαχικά Krasnopol σύμφωνα με ρωσικά μέσα
Defence Redefined
Published on 04/07/2024 at 08:45

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ακόμα ένα αμερικανικό άρμα μάχης M1 Abrams, καταστράφηκε από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε στις 3 Ιουλίου πως το M1 Abrams εντοπίστηκε στην περιοχή Avdeyevka. 

Ο εντοπισμός τους έγινε με την χρήση με επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) ενώ η καταστροφή του έγινε με αυτοκινούμενο πυροβόλο Msta-S 152χιλ και “έξυπνων πυρομαχικών” Krasnopol.  

Το Msta-S έχει μέγιστη εμβέλεια βολής μεταξύ 20-29 χλμ 29 km ανάλογα με τον τύπο των πυρομαχικών, μπορεί να φέρει 50 βλήματα και το εύρος του φτάνει τα 500 χλμ. Τα πυρομαχικά 2K25 Krasnopol, κατευθυνόμενα με σύστημα λέιζερ, βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο οπλοστάσιο των ρωσικών δυνάμεων ενώ η παραγωγή τους έχει αυξηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ενώ υπάρχουν διαδικασίες εκσυγχρονισμού τους. 

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Lancet UAV καταστρέφει ουκρανικό FrankenSAM – Buk Μ1 με αμερικανικούς πυραύλους RIM7 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This