Ουκρανία | Καθέλκυση δεύτερης κορβέτας από την Τουρκία
Defence Redefined
Published on 05/08/2024 at 15:32

Πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, η τελετή καθέλκυσης της δεύτερης κορβέτας τύπου Ada για το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας, Olena Zelenska.

Η κορβέτα “Hetman Ivan Vyhovskyi” είναι η δεύτερη κορβέτα τύπου Ada που κατασκεύασε η Τουρκία για την Ουκρανία, μετά την “Hetman Ivan Mazepa”. Η Ουκρανική πλευρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην τουρκική στήριξη για ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας.

Η ναυπήγηση αυτών των πλοίων αποτελεί μέρος συμφωνίας-πλαισίου η οποία συνήφθη μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας στα τέλη του 2020, πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής του 2022.

Ο οπλισμός των κορβετών τύπου Ada, τις οποίες ανέλαβε η τουρκική εταιρεία STM, περιλαμβάνει πυροβόλο 76 χιλ και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού 12,7 χιλ STAMP. Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν πως η κορβέτα ίσως ενισχυθεί και με αντιαεροπορικούς πυραύλους VL MICA της MBDA, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας,  Rustem Umerov, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Yaşar Güler.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Παρουσίαση των πρώτων F-16

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This