Ουγγαρία | Παραλαβή του πρώτου KF41 Lynx εγχώριας παραγωγής
Defence Redefined
Published on 26/07/2024 at 19:16

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall παρέδωσε στις Ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις το πρώτο ΤΟΜΑ KF41 Lynx που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Zalaegerszeg στην Ουγγαρία. Στην τελετή παράδοσης περευρέθηκε εκκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας Kristóf Szalay-Bobrovniczky και εκ μέρους της Rheinmetall ο Δρ Björn Bernhard, Επικεφαλής της Rheinmetall Vehicle Systems Europe, και ο Paul Walf, Διευθύνων Σύμβουλος της Rheinmetall Ουγγαρίας.

Το πρώτο Lynx εγχώριας παραγωγής της Ουγγαρίας  ολοκληρώθηκε ήδη τον Δεκέμβριο του 2023. Μετά από τις προβλεπόμενες λειτουργικές επιθεωρήσεις και ελέγχους έχει πλέον παραδοθεί επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουγγαρίας.

Συνολικά 209 Lynx KF41 πρόκειται να παραδοθούν στις ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις σε επτά παραλλαγές: ΤΟΜΑ, όχημα διοίκησης, τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης, όχημα ελέγχου πυρός, μεταφοράς όλμου, ιατρικό όχημα και όχημα για μαθήματα οδήγησης. Ένα άρμα Lynx με πυργίσκο Skyranger 30 βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη ως μέρος μιας άλλης σύμβασης.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Άνοιξε το εργοστάσια οχημάτων Lynx KF41 στην Ουγγαρία – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This