Οι θέσεις που μπορούν να διεκδικήσουν Κύπριοι στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας το 2025-2026
Defence Redefined
05/03/2025

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την κατανομή των θέσεων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. 

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα κατανεμηθούν συνολικά 28 θέσεις, εκ των οποίων 24 θέσεις για το Τμήμα Όπλων και 4 θέσεις για το Τμήμα Σωμάτων. Για τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων συνολικά 4 θέσεις, 3 για το Τμήμα Μαχίμων και 1 για το Τμήμα Μηχανικών. Για τη Σχολή Ικάρων, 13 θέσεις συνολικά, 7 για το Τμήμα Ιπταμένων, 4 για το Τμήμα Μηχανικών, 1 για το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας και 1 για το Τμήμα Διοικητικών και Εφοδιαστών.  

Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς, θα κατανεμηθούν συνολικά 67 θέσεις, εκ των οποίων 59 θέσεις για το Τμήμα Όπλων και 8 θέσεις για το Τμήμα Σωμάτων. Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, 7 θέσεις συνολικά. Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, 17 θέσεις συνολικά, 12 στην Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης, 3 στην Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης και 2 στην Κατεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Συνολικά, κατανέμονται 45 θέσεις Αξιωματικών και 91 θέσεις Υπαξιωματικών. Υπενθυμίζεται πως έχει προκηρυχθεί και μία θέση στην Ακαδημία Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. (US Naval Academy), όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου.

Δείτε την κατανομή θέσεων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας  και στον πίνακα του Υπουργείου Άμυνας παρακάτω.

Το Υπουργείο Άμυνας, στην ανακοίνωση του, τονίζει επίσης τα εξής:

  • Υπενθυμίζεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι για φοίτηση στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Εξετάσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τα ΑΑΕΙ της Κύπρου.
  • Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησής τους για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Άμυνας, τα ακόλουθα: 

α.    Αντίγραφο της αίτησης/μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις του Μηχανογραφικού Συστήματος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

β.    Πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο Δελτίου Κυπριακής Ταυτότητας, στην οποία αναγράφεται ως Υπηκοότητα η Κυπριακή,  το οποίο μπορούν να πιστοποιούν μόνο οι Επαρχιακές Διοικήσεις και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

γ.    Πρόσφατο πιστοποιημένο φωτοαντίγραφο (όχι πέραν των δύο μηνών) του Ατομικού Φακέλου του Οπλίτη ή Βεβαίωση από τη Μονάδα που υπηρετεί ή σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις Πρωτότυπο Πιστοποιητικό Τύπου «Α».

δ.    Πρωτότυπο και πρόσφατο (με ημερομηνία έκδοσης όχι πέραν των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων) Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου από την Αστυνομία.

  • Τα πιο πάνω πιστοποιητικά μπορούν να υποβάλλονται μεταξύ των ωρών 08:00-14:30 ή να αποστέλλονται στο Υπουργείο Άμυνας, Λεωφόρος Στροβόλου 172-174, 2048 Στρόβολος, Λευκωσία, μέχρι τις 27 Μαρτίου 2025. Τονίζεται ότι, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε  τα πιο πάνω πιστοποιητικά να προσκομιστούν έγκαιρα στο Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου δικαιολογητικών. Σε αντίθετη περίπτωση, το Υπουργείο Άμυνας θα αποκλείσει την υποψηφιότητά του/της για συμμετοχή στη διαδικασία διεκδίκησης θέσης σε Στρατιωτική Σχολή

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Προκήρυξη θέσης για φοίτηση στην Ακαδημία Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – Πληροφορίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Η ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου στις συζητήσεις του Αρχηγού ΓΕΝ στην Αλεξάνδρεια

Η ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου στις συζητήσεις του Αρχηγού ΓΕΝ στην Αλεξάνδρεια

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε Ναυτικές Μονάδες…

Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Εθνική Φρουρά | Πρόσληψη 700 ΣΥΟΠ και μονιμοποίηση 1100 σταδιακά
ΣΜΥΝ | Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους σπουδαστές για το σύνθημα στην παρέλαση
Εθνική Φρουρά | Στόχος η εκμηδένιση των ατυχημάτων – Καμία απώλεια στην ειρήνη
undefined
undefined
Λετονία | Αποχώρηση από τη Συνθήκη της Οττάβα για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού
THEON | Δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το 2024
Εθνική Φρουρά | Πρόσληψη 700 ΣΥΟΠ και μονιμοποίηση 1100 σταδιακά
Η ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου στις συζητήσεις του Αρχηγού ΓΕΝ στην Αλεξάνδρεια
PESCO | Η πρώτη διευρωπαϊκή άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας στην Ελλάδα
Κύπρος | Ο Υποστράτηγος Bewick ορκίστηκε νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων
undefined
Share This