Νιγηρία | Επιθετικό ελικόπτερο Mi-35P καταστρέφει δεξαμενόπλοιο – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/07/2023 at 12:34

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι αρχές της Νιγηρίας κατέστρεψαν δεξαμενόπλοιο με την βοήθεια ενός επιθετικού ελικοπτέρου Mi-35P με την δικαιολογία ότι θα παραδειγματιστούν όλοι εκείνοι οι οποίοι σχεδιάζουν να κλέψουν λαθραίο αργό πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας NNPC Ltd δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε κλεμμένο αργό πετρέλαιο εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό το Καμερούν.

Το δεξαμενόπλοιο καταστράφηκε στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνονται για την αποτροπή της κλοπής και λαθρεμπορίου του αργού πετρελαίου.

Η κλοπή αργού πετρελαίου από αγωγούς και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Δέλτα του Νίγηρα έχει περιορίσει την παραγωγή της χώρας τα τελευταία χρόνια και είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος Bola Tinubu.

Σύμφωνα πάντα με την NNPC, το συγκεκριμένο φορτίο πετρελαίου κλάπηκε από μια πλατφόρμα εξόρυξης στη νοτιοδυτική πολιτεία Όντο. Το τάνκερ MT Tura II ανήκει στην τοπικά νηολογημένη Holab Maritime Services Limited και δεν διέθετε έγκυρα έγγραφα για το πετρέλαιο.

Η καταστροφή πλοίων που εμπλέκονται στη μεταφορά κλεμμένου αργού πετρελαίου είναι υψίστης σημασίας ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας, δήλωσε η NNPC.

Διαβάστε επίσης: Mi-35P | Το ιπτάμενο “άρμα μάχης” της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This