ΝΑΤΟ | Η Exail Robotics Belgium κέρδισε σύμβαση για υποβρύχια οχήματα εξουδετέρωσης ναρκών
Defence Redefined
Published on 29/08/2024 at 17:50

Η Exail Robotics Belgium ανακοίνωσε την παραγγελία αξίας σχεδόν 60 εκατ ευρώ για υποβρύχια οχήματα εξουδετέρωσης ναρκών K-Ster C, εκπαιδευτικά οχήματα K-Ster CT και σχετικό εξοπλισμό στον Οργανισμό Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA). 

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτά τα προηγμένα συστήματα προορίζονται κυρίως για το βελγικό και το βασιλικό ναυτικό της Ολλανδίας.

Οι μονάδες K-Ster θα συναρμολογηθούν στις γραμμές παραγωγής της Exail στις βελγικές εγκαταστάσεις της στην Οστάνδη. Το εργοστάσιο, που εγκαινιάστηκε το 2022, παράγει ήδη μια σειρά από drones για το βελγικό και το βασιλικό ναυτικό της Ολλανδίας, ως μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων αποναρκοθέτησης τους (Mine Counter Measure).

Το K-Ster C είναι ένα προηγμένο, αναλώσιμο όχημα εξουδετέρωσης ναρκών σχεδιασμένο για αποτελεσματική αποναρκοθέτηση. Αυτό διαθέτει συμπαγή, ελαφρύ σχεδιασμό, που επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη και λειτουργία, ενώ είναι εξοπλισμένο με ισχυρό διαμορφωμένο κοίλου γεμίσματος, που μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά όλους τους τύπους ναρκών. 

Η υψηλή ευελιξία και το προηγμένο σύστημα καθοδήγησής του επιτρέπουν την ακριβή στόχευση και την έκρηξη, διασφαλίζοντας την ασφαλή και αξιόπιστη εκκαθάριση των ναρκοπεδίων. Το K-Ster CT είναι μια αποκλειστική έκδοση για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξοπλισμένη με αδρανή πολεμική κεφαλή. Αυτό επιτρέπει ρεαλιστική και αποτελεσματική εκπαίδευση χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με τα πραγματικά πυρομαχικά.

Το K-Ster είναι μια δοκιμασμένη στη θάλασσα λύση που εξοπλίζει πολλά ναυτικά σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα UMIS (Unmanned Mine Countermeasure Integrated System) της Exail, το οποίο περιλαμβάνει διάφορα μη επανδρωμένα οχήματα όπως μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV), αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUV), ρυμουλκούμενα οχήματα και τηλεχειριζόμενα οχήματα αναγνώρισης και εξουδετέρωσης ναρκών (MIDS ROVs).

Διαβάστε επίσης: Northrop Grumman | Παρουσίαση του υποβρύχιου drone Manta Ray για το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This