Λιμενικό Σώμα | Ταχύπλοο με 22 μετανάστες ανοικτά της Λέρου – Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή
Defence Redefined
Published on 02/08/2024 at 17:36

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου ότι ένα ταχύπλοο σκάφος αποβιβάζει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανατολική ακτή της Λέρου, πλησίον της παραλίας Νταμάρι. Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια. 

Το σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του. Συνολικά εντοπίστηκαν είκοσι δύο (22) αλλοδαποί (19 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λακκίου και ακολούθως οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο της Λέρου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 54χρονος χειριστής του ταχύπλοου για παράβαση των άρθρων 83 Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος», των άρθρων 24-25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο» και των άρθρων 169 «Απείθεια» και 306 «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο» του Π.Κ.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Σύλληψη διακινητών – Λάμβαναν 5000 δολάρια από τον κάθε αλλοδαπό που μετέφεραν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This