Κύπρος | Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας ο Δρ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης
Defence Redefined
Published on 14/06/2024 at 19:40

*Χρίστος Λοΐζου 

Ο Δρ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επικεφαλής του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης | Διεθνές δίκαιο και ανάλυση εξελίξεων

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol (2017). Την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Nippon στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο Θάλασσας στο Αμβούργο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Έχει εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο Διεθνές Δίκαιο για τα έτη 2017-2019. Το 2020 έλαβε βραβείο από τη Διεθνή Ένωση για το Δίκαιο της Θάλασσας για ακαδημαϊκό άρθρο του, που δημοσιεύθηκε σε διεθνές νομικό περιοδικό. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (ένα δεύτερο είναι υπό δημοσίευση) και αρκετά ακαδημαϊκά άρθρα/κεφάλαια σε διεθνείς νομικές εκδόσεις. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Δρ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και φέρει τον βαθμό του έφεδρου Ανθυπολοχαγού.

Η διδακτορική του διατριβή έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Routledge το 2020, με τίτλο “Maritime Claims and Boundary Delimitation: Tensions and Trends in the Eastern Mediterranean Sea”, ενώ το βιβλίο προλογίζει ο καθηγητής Malcolm D. Evans.

Είναι επίσης ένας από τους συγγραφείς του συλλογικού τόμου “Άμυνα και Ασφάλεια Μικρών Κρατών: Η περίπτωση της Κύπρου” που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Αρματολός το 2021.

Ο Δρ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης είναι επίσης εκ των συντελεστών του “Εγχειριδίου Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου” που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Δικαστικού του ΓΕΕΦ, το οποίο όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, απευθύνεται στα μέλη της Εθνικής Φρουράς, ώστε με απλό και κατανοητό τρόπο να καθίσταται η μελέτη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από τα στελέχη της Δύναμης εύκολη και ουσιαστική, για να γίνουν γνώστες και κοινωνοί για το δίκαιο που διέπει την αποστολή τους. Δείτε το Εγχειρίδιο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου του ΓΕΕΦ πατώντας ΕΔΩ.

Η σελίδα DEFENCE ReDEFiNED έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν άρθρα του Δρ. Νικόλα Α. Ιωαννίδη για θέματα Διεθνούς Δικαίου ενώ το 2021 φιλοξενήθηκε σε εκπομπή Podcast της σελίδας μας, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED εύχεται καλή δύναμη στον Δρ. Νικόλα Α. Ιωαννίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης | Θεμελιώδεις ορισμοί για το Δίκαιο της Θάλασσας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This