Κύπρος | Τελετή διαβεβαίωσης νέων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 06/09/2024 at 16:36

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Ο Υπουργός Άμυνας, αρχικά συνεχάρη τους νέους σπουδαστές για την απόφασή τους να φοιτήσουν στις στρατιωτικές σχολές καθώς και για την επιτυχία τους να ενταχθουν σε αυτές, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη μίας νέας σημαντικής πορείας στη ζωή τους.

Ο Υπουργός Άμυνας, τόνισε στους νέους σπουδαστές πως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη και τους οπλίτες, θα αποτελούν τους προασπιστές της ελευθερίας και τους εγγυητές της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους νέους ηγήτορες που θα εμπνεύσουν και θα καθοδηγήσουν τους ένοπλους μαχητές της πατρίδας μας, εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο ΥΠΑΜ, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που θα έχουν να διαδραματίσουν οι μελλοντικοί στρατιωτικοί ηγήτορες στον σύγχρονο πολυσύνθετο κόσμο, τους κάλεσε να ενστερνιστούν τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες του στρατεύματος, τις στρατιωτικές αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερίας, του στρατιωτικού πνεύματος και κυρίως της πειθαρχίας. Τους κάλεσε να είναι εύψυχοι και τολμηροί, ηθικοί και ακέραιοι ως άνθρωποι.

 

Τους κάλεσε επίσης να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα σωματικά και ψυχικά τους όρια ως προετοιμασία για να καταστούν ικανοί να ανταπεξέλθουν στο μέλλον με επιτυχία στις όποιες προκλήσεις του στρατιωτικού επαγγέλματος.

Αναφερόμενος στους γονείς των νέων σπουδαστών, εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση προς αυτούς για τη διαρκή κι αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν κάτι για το οποίο οι νέοι σπουδαστές πρέπει να είναι ευγνώμονες.

Επιλογικά, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε: “Φέτος, πενήντα χρόνια από την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, τις συνέπειες της οποίας ακόμα βιώνουμε ως λαός, η Εθνική Φρουρά συμπληρώνει έξι δεκαετίες από την ίδρυσή της. Η εξηντάχρονη πορεία της είναι γεμάτη με παραδείγματα πίστης στο καθήκον και αφοσίωσης.

Γνωρίζετε ότι η πίστη στο καθήκον και η αφοσίωση δεν εκδηλώνονται μόνο στο πεδίο της μάχης για την υπεράσπιση της πατρίδας. Εκδηλώνονται καθημερινά, στις μικρές, φαινομενικά ασήμαντες πράξεις. Είναι η αποφασιστικότητα να κάνεις το σωστό, όταν ουδείς σε παρατηρεί. Είναι η επιμονή να προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεσαι και να μην εφησυχάζεις. Είναι η ικανότητα να στηρίζεις τους συναδέλφους σου, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, και να εργάζεσαι επιμελώς κι αθόρυβα για το κοινό καλό.

Να είστε πάντα περήφανοι για την επιλογή σας να υπηρετήσετε την πατρίδα. Ο δρόμος που επιλέξατε δεν είναι εύκολος, αλλά είναι πολύ τιμητικός.

Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθείτε αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και του λαού μας. Καλή επιτυχία στη νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά σας. Εύχομαι στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για ευόδωση των στόχων σας.”

Με πληροφορίες από: ΓΤΠ

Διαβάστε επίσης: ΣΜΥΝ | Ορκίστηκαν οι νέοι Κελευστές – Εννέα από την Κύπρο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This