Κύπρος | Εθελοντική στράτευση γυναικών εξήγγειλε ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Defence Redefined
Published on 09/09/2024 at 08:45

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση για τα 60χρονα της Εθνικής Φρουράς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε τον ρόλο της Εθνικής Φρουράς η οποία ιδρύθηκε το 1964, για την αποτροπή της διχοτόμησης, όπως ανέφερε, τόνισε πως η Εθνική Φρουρά του 2024 επιτελεί εξαιρετικό έργο ενώ τόνισε πως η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς αποτελεί πυλώνα της αναβάθμιση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπογράμμισε πως η αποτρεπτική ισχύς περνά μέσα από τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, γι΄αυτό και η αναβάθμιση του ρόλου των ΣΥΟΠ ήταν στις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε επίσης, απευθυνόμενος και προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, πως από το 2025, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και οι κοπέλες θα έχουν τη δυνατότητα εθελοντικής κατάταξης στην Εθνική Φρουρά, όπως οι άρρενες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών που φοιτούν. Θα μπορούν εθελοντικά να υπηρετήσουν την Εθνική Φρουρά, με ελάχιστη θητεία τους έξι μήνες και μέγιστη τους 14 μήνες, όπως οι άρρενες συμμαθητές τους στους 14 μήνες.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Σερβία | Επαναφορά υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας – Εθελοντικά για γυναίκες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This