ΚΣΕΔ | Συμφωνία Κύπρου και Λιβάνου για συνεργασία σε θέματα έρευνας και διάσωσης
Defence Redefined
Published on 03/08/2024 at 17:31

Υπογράφηκε την Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, τεχνική διευθέτηση, μεταξύ του Κέντρου Έρευνας Συντονισμού και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αντίστοιχου ΚΣΕΔ του Λιβάνου, για Συνεργασία σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ΚΣΕΔ σε προσωπικό του Λιβάνου σε θέματα έρευνας και διάσωσης, τη σχεδίαση και εκτέλεση κοινών ασκήσεων έρευνας και διάσωσης, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και κοινών πρακτικών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συμφωνίας, από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 02 Αυγούστου 2024, το ΚΣΕΔ παρείχε εκπαίδευση σε αντικείμενα έρευνας και διάσωσης σε Λιβανέζους αξιωματικούς και λειτουργούς στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου έρευνας και διάσωσης.

Το ΚΣΕΔ αναφέρει στην ανακοίνωση του πως η υπογραφή της εν λόγω τεχνικής διευθέτησης ενισχύει τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη γειτονική χώρα του Λιβάνου και ταυτόχρονα τις προσπάθειές της για να καταστεί κόμβος  παροχής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΚΣΕΔ

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ στο ΚΣΕΔ για το σχέδιο “Αμάλθεια”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This