Καταδίκασε ο Γκουτιέρες την επίθεση στα υψώματα Γκολάν – Απειλεί το Ιράν – Έκκληση από τον Λίβανο
Defence Redefined
Published on 29/07/2024 at 08:15

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν, έδαφος προσαρτημένο στο Ισραήλ, για την οποία κατηγορείται η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε νέας περιπέτειας, όπως την αποκάλεσε, στον Λίβανο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί. Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις, προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου έχει καλέσει τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στο Ρόιτερς καθώς κλιμακώνεται η ένταση έπειτα από την επίθεση που αποδίδεται στην Χεζμπολάχ και από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά και έφηβοι στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν. Οπως είπε ο Μπου Χαμπίμπ, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση του Λιβάνου να μεταφέρει μήνυμα για αυτοσυγκράτηση και στην ίδια την Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρουκέτα έπληξε τα υψίπεδα Γκολάν – Σκοτώθηκαν παιδιά – Ισραηλινή απάντηση κατά της Χεζμπολάχ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This