Κίνα | Το drone βιομιμητικής τεχνολογίας των Κινέζων Πεζοναυτών σε επίδειξη
Defence Redefined
Published on 10/08/2024 at 18:04

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) έλαβαν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων, όπου διάφορες μονάδες πραγματοποίησαν επιδείξεις των δυνατοτήτων τους.

Αυτοί, ωστόσο, που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν οι Κινέζοι Πεζοναύτες, καθώς παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό drone βιομιμητικής τεχνολογίας.

Biomimetic Drone Release & Flapping Around

Όπως φαίνεται και στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, οι επιχειρούντες χρησιμοποίησαν ένα στρατιωτικό drone, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα ρομποτικό ορνιθόπτερο, που μιμείται τις κινήσεις πτηνών, εν προκειμένω ενός σπουργιτιού, με αποτέλεσμα να ενσωματώνεται στο επιχειρησιακό και φυσικό περιβάλλον χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τις εχθρικές δυνάμεις.

Ελάχιστες πληροφορίες έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Όμως, ορνιθόπτερα drone αυτού του τύπου μπορούν να φέρουν αισθητήρες για αποστολές επιτήρησης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δύνανται να εξοπλιστούν με μικροσκοπικές πολεμικές κεφαλές για προσβολές στόχων ακριβείας.

Παρόλα’ αυτά, τα εν λόγω συστήματα έχουν σημαντικά μειονεκτήματα όπως η μικρή εμβέλεια, η αυτονομία και ανθεκτικότητα σε συστήματα παρεμβολών. 

Διαβάστε επίσης: Teledyne FLIR Defense | Σύμβαση για την προμήθεια 1000 Black Hornet Nano-drones στην Ουκρανία – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This