Ισραήλ | Εξαρθρώθηκε η διοίκηση της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα
Defence Redefined
Published on 07/01/2024 at 12:06

Μετά την εξάρθρωση της διοίκησης της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στόχος του ισραηλινού στρατού είναι η διάλυση του ηγετικού ιστού της οργάνωσης στην κεντρική και νότια Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε το Σάββατο ότι ολοκλήρωσε την εξάρθρωση της διοίκησης της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη βόρεια Γάζα επιχειρούν τώρα μόνο σποραδικά και χωρίς διοικητές.

Το Σάββατο, μάχες διεξήχθησαν μέσα και κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, όπου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μέλη της Χαμάς.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι υπήρξε σφοδρός βομβαρδισμός κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Αμάλ στην Χαν Γιουνίς. Σύμφωνα με το υπό τον έλεγχο της Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά τους 22.700.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που καλείται από τους Συμμάχους να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το σχέδιο για τη Γάζα, επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν διάρκεια.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στη Δυτική Όχθη, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην πόλη Τζενίν.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Το σχέδιο του Υπουργού Άμυνας για το μέλλον της Γάζας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This