Ιράν | Οι Φρουροί της Επανάστασης σταματούν να χρησιμοποιούν συσκευές επικοινωνίας για έλεγχο
Defence Redefined
Published on 23/09/2024 at 12:29

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, ζήτησαν από όλα τα μέλη τους να πάψουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας, αφού χιλιάδες βομβητές και ασύρματοι που χρησιμοποιούσε η λιβανέζικη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε φονικές επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσαν δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Ένας από τους αξιωματούχους ασφαλείας δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν ξεκινήσει ευρεία επιχείρηση για να ελέγξουν όλες τις συσκευές, όχι μόνο αυτές που χρησιμεύουν για την επικοινωνία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές έχουν είτε κατασκευαστεί στο Ιράν είτε έχουν εισαχθεί από την Κίνα και τη Ρωσία.

Το Ιράν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διείσδυσης Ισραηλινών πρακτόρων, περιλαμβανομένων Ιρανών που έχουν στρατολογηθεί από το Ισραήλ, και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα του προσωπικού, κυρίως των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, διευκρίνισε ο ίδιος, ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό καθώς και το ιστορικό των μετακινήσεων των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Λίβανος | Εκρήξεις βομβητών τραυματίζουν χιλιάδες – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This