ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ινδία | Επιτυχής δοκιμή του υπερηχητικού ανθυποβρυχιακού συστήματος SMART – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/12/2021 at 19:59

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2021, επιτυχής δοκιμή από τις Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), του πυραυλικού συστήματος υποβοήθησης τορπίλης (SMART). 

Πρόκειται για την δεύτερη δοκιμή του συγκεκριμένου συστήματος το οποίο αναπτύσσεται υπό το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας της Ινδίας (DRDO) και έχει ως στόχο να ενισχύσει τις ανθυποβρυχιακές ικανότητες των ΕΔ της Ινδίας σε βεληνεκή μεγαλύτερα των συμβατικών τορίπλων. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας, το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα φέρει προηγμένες τεχνολογίες με κινητήρα στερεού καυσίμου δύο σταδίων, ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές και αδρανειακή πλοήγηση ακριβείας. 

Διαβάστε επίσης: Northrop Grumman  | Η νέα τορπίλη πολύ μικρού βάρους με διττό ρόλο για το ναυτικό των ΗΠΑ – VIDEO

Το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα αναμένεται από να αναβαθμίσει τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας ενώ φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τον τομέα του ανθυποβρυχιακού πολέμου. Το μέγιστο βεληνεκές του υπολογίζεται από τις Ινδικές πηγές να φτάνει τα 650χλμ. 

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχεδιάγραμμα πιο πάνω, το σύστημα SMART που περιλαμβάνει την τορπίλη, το ειδικό αλεξίπτωτο και τους μηχανισμούς απελευθέρωσης, εκτοξεύεται κατακόρυφα από σκάφος επιφανείας ή από επίγεια πλατφόρμα εκτόξευσης λαμβάνοντας βαλλιστική τροχιά. 

Η τορπίλη με το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να λαμβάνει δεδομένα για διόρθωση της τροχιάς από το σκάφη επιφανείας ή αερομεταφερόμενα ανθυποβρυχιακά μέσα (π.χ αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας – ΑΦΝΣ), πριν την είσοδό της στην επιφάνεια της θάλασσας.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας, IndiaToday

Διαβάστε επίσης: OTO VULCANO 127 | Το πυρομαχικό με διττό ρόλο κατά στόχων επιφανείας και αέρος με μεγάλο βεληνεκές

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This