Η Rheinmetall και η ROMARM θα κατασκευάσουν εργοστάσιο πυρίτιδας στη Ρουμανία
Defence Redefined
Published on 19/03/2024 at 11:32

Η ρουμανική εταιρεία ROMARM και η γερμανική εταιρεία Rheinmetall πρόκειται να αναλάβουν το έργο της κατασκευής εργοστασίου πυρίτιδας στη Ρουμανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει 47 εκατομμύρια ευρώ για αυτήν την επένδυση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ASAP (Νόμος για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών).

Σύμφωνα με τον Ρουμάνο Υπουργό Οικονομίας, Radu Oprea, το έργο του κοινού εργοστασίου βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και Γερμανοί τεχνικοί έχουν ήδη φτάσει στη Ρουμανία, ενώ το υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αδειών για την κατασκευή εγκαταστάσεων για την αμυντική βιομηχανία.

Είναι προς το παρόν άγνωστο πού θα μπορούσε να κατασκευαστεί το εργοστάσιο. Μια πιθανή τοποθεσία είναι ο Φαγάρας, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν εκεί εγκαταστάσεις παραγωγής πυρίτιδας. Η στήριξη της ΕΕ αποτελεί θετικό σημάδι στο πλαίσιο της παρακμής και της υποβάθμισης των εγκαταστάσεων παραγωγής πυρίτιδας στη χώρα μετά το 1990. Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν επίσης ότι η Ρουμανία αναγκάζεται επί του παρόντος να εισάγει πυρίτιδα από τη Σερβία, η οποία έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Οι ρουμανικές πηγές δεν διευκρινίζουν τη συνολική αξία της επένδυσης ή τα πιθανά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή της.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες για την αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών πυροβολικού, η οποία προορίζεται να αναπληρώσει τα δικά της αποθέματα και επίσης για βοήθεια στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Σχέδια για εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων και ΤΟΜΑ στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This